Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
Pinky World
Diary ~~ Mustache ~~ Linkies ~~ Shout



Apa aku nak buat sekarang ni :(
Thursday, 17 May 2012 | 0 comments
Ya Allah aku betul betul tak tahu nak buat macam mana, Aku tak tahu nak buat apa. Jujur aku sayang dia tapi kiteorang dah tak boleh pergi Ya Allah :( Tapi, ada dua orang hamba Allah datang dalam hidup aku meminta aku terima die :( Ya Allah aku takut kalau aku terima aku tak boleh nak sayang dorg aku tak boleh layan dorg. Aku tak sampai hati nak tolak dorg tapi lagi tak sampai hati nak terima dorg atas dasar kesian :'( Kenapalah aku kena hadap semua ni. Kenapa kau buat aku macam ni. Kenapa kau tipu aku wey? Kalau kau tak buat hal semua ni tak terjadi tahu tak. Kenapa lah weyy :'(

Rindu Blogg Aku ni :*
Monday, 7 May 2012 | 0 comments
What the fish! Lama gila aku tak update blog, Err, rindu :'( Ok, sorry over pulak. Aku ada banyak benda nak cerita sekarang. First, Aku and family angkat aku pada sabtu and ahad lepas adakan majlis pernikahan kakak kawan aku. Ok best gila plus penat! Aku kenal ramai orang time kenduri ni. Sweet memories<3
Now, Aku ada cerita pasal someone yang ntah lah perangai pun pelik. Dia jelly agaknya dengan aku apa yang aku buat ada je yang tak kena. Aku buat tu dia tak puas hati, aku buat ni pun sama. Biasa lah bagi aku manusia tak pernah berpuas hati dengan kesenangan orang lain. Sifat cemburu sesama islam tu dah biasa aku dengar dalam dunia ni. Tapi tu lah, dah perangai dari lahir memang macam tu agaknya. Hm, Tak faham. Dah abaikan je lah orang macam tu kan? Err :'( sad story seorang kawan aku ada sakit yang agak serious sampai dia kena keluar masuk hospital banyak kali. Sedih doh sebelum ni die lah orang paling kelakar dalam kawan kawan aku yang lain. And dia lah paling ceria, lately ni aku tengok dia dah jarang bercakap dah tak banyak ketawa. Kenapa  dia yang sakit kenapa tak orang lain. 26 ni maybe die kena stay hospital. Habis lahh tak ada lah kawan nanti :'(  Ya Allah kau sembuh kan dia, Mintak mintak tak ada ppe jadi ;) Kbai! Love youu :*

Terpaksa, Harap kau faham :')
Saturday, 31 March 2012 | 0 comments
Hi, Complicated gilee wey. Hmm, Harap kau faham sebab ape aku buat macam tu. Ya Allah kau je tahu macam mane sayang nye aku dekat kau. Tapi kau dah tak boleh nak berubah aku terlampau percaye dekat kau sampai beribu kali kau tipu aku. Jadi aku dengan terpakse amik keputusan ni, Biar kan relationship kite tergantung macam ni. Bukan saje aku buat macam ni, dah banyak kali aku suruh kau berubah. Tapi kau still macam tu. Masih terikut perangai orang yang kurang sihat. Jujur aku rase macam bodoh cakap dekat kau macam tu. TAPI SUMPAH! terpakse sayang. Lembut kan lah hati dei ya Allah, Agar boleh berubah jadi ape yang aku nak. AMIN :') Loveyou<3

Cemburu!
Saturday, 17 March 2012 | 0 comments
Ok now aku nak cerita pasal cemburu. Cemburu ade macam macam kategori ;P Salah satunye:

Cemburu dengan kawan: Contoh: Kalau kawan kau tu lagi cantik dari kau. Kau mesti rase cemburu. Yela tiap tiap hari orang asyik puji kawan kau tu comel, cute, cantik, dan macam macam lagi. Haa, dari situ lah start rase menyampah dekat Kawan sendiri kan? Lepas tu, mula lah cari pasal. Mule mengumpat dekat belakang. Last last gaduh. Pelik --' Tak cukup dengan itu, ade lagi cemburu sebab lain. Cemburu sebab kawan lagi pandai. Ok, bagi aku cemburu yang ini bagus. Sebab bila kau tengok kawan kau pandai sangat. sampai exam semua result die bagus bagus. And kau rase tercabar. Dari situ lah persaingan yang sihat bermule ;D Yela kalau kite cemburu sebab kawan kite pandai mesti kite pun nak jadi pandai jugak. So, bagus lah tu kann? ;D

Cemburu dengan BF/GF: Contoh: haa, kalau yang ini tak pya aku cerita mesti korg tahu mcm mane kan?
Aku rse cemburu yang ini ok lah sebab cemburu dorg tu sebab dorg sayang nak tinggal kan bf or gf dorg. tapi kalau cemburu yang melampau. Susahlah, baik tak pya bercinta kalau cemburu mengalah kan orang yang dah berkahwin ;D

Sebenarnye ade banyak lagi tapi malas lah nak cerita, So, korg fikir lah sendiri elok ke tidak cemburu cemburu ni :) Kbaii!

AR
Friday, 16 March 2012 | 0 comments
Hi, Dah nak habis cuti sekolah kan? Haihh bosan pulakk ;D Now, nak cerita sikit pasal kite dengan die. Tahu tak kite tak pernah terfikir pun yang kite akan berkawan rapat dengan die.Kalau boleh sekarang aku tak nak lah cakap yang aku bercinta dengan die sebab kiteorang still mengenal hati budi masing masing. Aku tak nak terlampau serious sebab nanti aku yang kecewa ;) Bagi aku biar lah orang cakap aku dengan die bercinta or what. Tapi aku still anggap relationship aku ni sekadar mengenal hati budi sebelum bercinta. Maklum lah aku ni sekolah lagi, so, tak boleh serious sangat. Tapi ape pun die ade sikit ciri ciri yang aku nak. Alhamdulilah. Hanya yang kenal die dengan rapat je boleh kenal perangai die. Memang dari luar die nampak macam orang jahat *jujur --' Tapi die tak macam tu aku tahu ;) And, die ade buruk ade baik nye. Manusia tidak semua nye sempurna. Sama lah dengann AR kite. Selame aku berkawan dengan die. Die dah banyak berubah. Tapi kadang kadang ade lah die buat perangai. Ape pun aku suke dapat kawan yang macam die. Sayang awak AR. Thanks sebab jadi buah hati kiteww ;D

Seminggu sebelum Engagement :)
Saturday, 10 March 2012 | 0 comments
Hi, Hmm penat and ngatok gila hari ni. Dalam berape minggu ni aku asyik tidur lambat je. Tahu sebab ape? Mehh aku cerita, Kawan aku ayu kakak die dah nak bertunang. Jadi sibuk lah cari barang itu ini. Sampai aku dgn ayu pun terbabit sama. Haha. Aku sekarang dah di layan macam keluarga sendiri. Selesa jugak bila lepak dengan dorg satu family. Malam tadi, kiteorg pergi tengok hantaran, hantar kad jemputan. Lastly pergi lepak dekat dataran nak jumpe org. Besst lah jugak tapi ramai Abg Rempitt --' Hari tu aku ikut dorg pergi negeri sembilan. Woo, sumpah best gila. Then, pergi uptown cheras. Time tu dah pukul 3 pagi tau. Korg bayang kan? Haha. Ok, tu je lah. Nanti aku cerita lagii :)

Wanita :')
Saturday, 4 February 2012 | 0 comments
Hi and morning -.- Hari ni nak cerita psal wanita. Ape yang korg faham pasal wanita? Ok, wanita ni dorg sangat lembut. Hati dorg senang sangat terluke. And wanita senang menangis. Ade satu wanita ni, die sangat sangat lah baik. Aku tak tahu kenape si lelaki ni bagi harapan yang mengunung dekat die. Untuk bercinta semula. Perempuan kan kalau korg dah bagi harapan die mesti excited gila. Betul aku tak tipu -.- And wanita tersangat lah tak suke bila die diperbodoh kan or dipermain kan, sebab bagi die kalau lelaki tu dah prefect untuk die lelaki lain yang ade depan die hanye lah kawan semate mate. Cinta seorang wanita lain dari yang lain. Jadi kite patut hargai. Maybe tak semua wanita same macam ape yang aku cakap. Tapi masih ade segelintir wanita yang ingin kan diri nye di hargai oleh insan tersayang. And, cube korg fikir balik. Contoh lah korg bagi die bunge taik ayam pun dorg simpan. sebab? Orang yang die sayang bagi gila tak simpan ;D Aku tak tipu ok? Sekarang memang lah susah nak jumpe perempuan baik. Tapi kalau korg sendiri tak baik mane nak jumpe yang baik. So, bersyukur ;D
Kadang kadang kesian jugak tengok ade je perempuan yang selalu kena tipuu. Tapi, Aku tak cakap lelaki semua jahat, Semua pernah buat silap and selalu buat salah. Sebab kita manusia yang sangat lemah ;D

Older Post